Evenementenkalender

Activiteiten en Luie Zondagen. 

Eén keer per maand vieren wij Luie Zondag. Dit betekent: heerlijk vertoeven op Fort Altena waar het je aan niets ontbreekt en waar vermaak, vertier, ontspanning en plezier voor een ontwapend gastvrije ontvangst zorgen!

Luie zondagen en activiteiten 2017

Zaterdag 14 oktober: Altena Rond, wandelen voor Pink Ribbon
De MCD en Boon's Markten gaan dit jaar, naast een statiegeldbonnen actie, ook een wandeling organiseren ten bate van Pink Ribbon. Het streven is om maximaal 500 deelnemers hier aan mee te laten doen.
De Altena loop zal van start gaan op 14 oktober tussen 8.30 - 9.30 uur bij Fort Altena. De deelnemers verzamelen op het startpunt bij dit mooie fort en gaan een prachtige wandeling van ca. 17 km maken. De tocht voert door Sleeuwijk, door polderland met runderen en paarden en langs de woning van dokter Tinus in Woudrichem. Onderweg krijgen de deelnemers natuurlijk een hapje en drankje aangeboden. Ook loopt de tocht via het Liniepad en kom je weer terug bij het beginpunt.
Inschrijfgeld is € 10 per persoon. En natuurlijk is het geweldig als iedere deelnemer zich laat sponsoren voor een mooi bedrag. Dan lopen we met elkaar een mooi bedrag bij elkaar en dragen we bij aan de missie van Pink Ribbon: het financieren van projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt.
Doe je mee? Meld je dan op de website.

Donderdag 2 november: Pionieren in het Sociaal Domein
Op donderdag 2 november vindt van 13.00 tot 18.00 uur de seminar ‘Pionieren in het sociaal domein’ op Fort Altena plaats.
Het is een feit dat de afgelopen jaren de rollen in het sociaal domein sterk veranderen. Het belang van samenwerken is groot. Pioniers, visionairs en doeners gingen aan de slag. Wat kunnen we leren van elkaar?
Tijdens deze seminar is er aandacht voor lokale en regionale betrokkenen. Op welke manier kunnen zij slim en effectief samenwerken? Hoe kunnen we partijen aan elkaar verbinden en wat zijn de rollen van bestuurders, raadsleden en lokale overheden?
Door ervaringen te delen en met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we onze blik verruimen. Een effectieve aanpak van de maatschappelijke vragen in uw regio, creëren we door de diverse manieren van verbinding te zien, te zoeken en te maken. Aanmelden kan via de uitnodiging onderaan deze pagina.

​Zaterdag 18 en zondag 19 november: Speciaalbierfestijn 2017
Verschillende brouwerijen, uit de streek en iets daarbuiten, presenteren tijdens dit festijn met grote trots hun lekkerste bieren. Zodat u met een zelfgekozen biertje aan tafel gezellig met vrienden en familie kunt bakkeleien over de ultieme favoriet. Met lekkere hapjes erbij natuurlijk! Klik hier voor meer informatie

Zondag 10 december: Workshop Improvisatietheater voor (groot)ouder en (klein)kind!
Op zondag 10 december geven ervaren theatersporters van Generaal Pardon! aan (groot)ouders en hun (klein)kinderen een actieve en vrolijke workshop. Je kunt jezelf en elkaar dan op een ongedwongen en laagdrempelige wijze eens op een andere manier (laten) zien. Er is waarschijnlijk geen betere manier om je kind te leren kennen dan het uit te nodigen om zijn fantasie de vrije loop te laten. Maar, ook omgekeerd leert het kind jou beter kennen door de impulsiviteit en wellicht onverwachte creativiteit van je reacties. Verrassend, verfrissend en vooral erg leuk. Improvisatietheater is niet moeilijk. Je hoeft er niet iets speciaals voor te kunnen. Je hoeft het alleen maar te doen!!
De workshop duurt van 13.30 uur tot circa 16.00 uur - met een korte pauze - en de kosten bedragen €10,00 per persoon. Het maximum aantal deelnemers is 30, kijk voor meer informatie op www.yrrostheater.com of reserveer meteen via dit formulier. De workshop wordt gegeven in loods K op Fort Altena in Sleeuwijk.  

Zondag 10 december: Wereldlichtjesdag
Deze avond, die start om 18.30 uur, staat volledig in het teken staat van Wereldlichtjesdag, een dag ter herinnering aan overleden kinderen. Wij willen met onze stichting (groot-)ouders, broertjes en zusjes, andere familieleden en betrokkenen een steun in de rug bieden. Dat doen wij in een speciale bijeenkomst, waarin ruimte is voor het verdriet en het gemis en waarin we de nabestaanden willen doen ervaren dat zij niet alleen staan in hun verdriet. We hopen hiermee een lichtpuntje te kunnen bieden.
Voor de organisatie is het prettig als we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten. We vragen u dus vriendelijk om van tevoren door te geven of u komt en met hoeveel personen. Dit kunt u doen via info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl.

 

Uitnodiging - Pionieren in het Sociaal Domein.pdf  

« Ga een pagina terug

Fort Altena, ontwapenend gastvrij!

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zondag 10.30 - 17.00 uur.
Onze kok houdt tot nader order de keuken open tot 16.00 uur.
Feesten, diners (vanaf 20 personen), seminars e.d. kunnen de gehele week geboekt worden.
De brasserie is gesloten van 25 december 2017 t/m 1 januari 2018

Fort Altena

Tol 8
4251 PX Werkendam
E. info@fortaltena.nl
T. 0183 - 301329

© 2017 Fort Altena - powered by Stijn