Teambuilding

Teambuilding 2018-05-15T12:12:18+00:00

Fort Altena beschikt over een rijke geschiedenis en een mooi buitenterrein dat zich perfect leent voor teambuilding activiteiten! Komend seizoen bieden wij gave activiteiten aan die je op je eigen manier kan combineren!

Daarnaast werken wij ook met vergaderarrangementen. Zo kunnen je collega’s en jij mentale en fysieke activiteiten afwisselen én de dag afsluiten met een gezellige borrel en bbq.

0183 301329   |   info@fortaltena.nl

Katapult schieten

Vlot bouwen

Wandelende A

Kanoën

Boogschieten

Touwtrekken

Volleybal

Contact Teambuilding

 • KATAPULT BOUWEN EN SCHIETEN

  We begeven ons in het jaar 1847. Fort Altena is opgebouwd om te dienen als bescherming tegen indringers. Jij maakt deel uit van de eerste lichting soldaten. Als soldaat op Fort Altena is aan jou de taak het rijke Westen te beschermen tegen indringers. Jij en je medesoldaten gaan een katapult bouwen waarmee je direct over de bunkers gaat schieten en daarmee de indringers tegenhoudt. De strijd barst lost, wie van detroepen bewaakt Fort Altena het best?

 • VLOT BOUWEN EN RACEN

  Het Fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en gemaakt om ons Nederland te verdedigen. De vijand nadert, de majoor heeft besloten het water te laten stijgen en het Fort een stuk onder water te laten lopen, maar hij ziet tot grote schrik dat zijn strategische documenten aan de overkant van het water zijn blijven liggen. Hij stuurt zijn troepen erop af om de documenten zo snel mogelijk terug te halen. De soldaten die het snelst het vlot weet te bouwen en de documenten veilig naar de majoor weet te brengen -voor de vijand erbij kan- krijgt opslag!

 • WANDELENDE A

  Het is 1940, de soldaten van Fort Altena worden wakker. De eerste soldaten gaan patrouille lopen door de prachtige ochtendmist die over het landschap van Fort Altena hangt. Plots horen zij een knal… Het is een landmijn die afging op de beweging van een passerend hert. Alle soldaten zijn alert en durven zich niet meer op het veld te begeven. Er moet een oplossing komen.Jullie ploeg bouwt zelf een“A constructie” van hout en touwen. Deze constructie zorgt ervoor dat alle soldaten door middel van samenwerken en evenwicht zich veilig over het veld kunnen bewegen. De soldaten die het snelst en veiligst het mijnenveld weten te doorkruisen komen in aanmerking voor opslag!

 • KANOËN

  Fort Altena maakt deel uit van de Hollandse waterlinie. Het Fort is dan ook, niet geheel verrassend, omringd met water. De kalmte komt over je heen. Als soldaat kom je hier om even je hoofd leeg te maken. Tot je hoort dat de tegenstander je probeert in te halen, dan peddel je zo hard je kan!

 • BOOGSCHIETEN

  Het is 1914, midden in de Eerste Wereldoorlog en het Fort wordt belaagd door kleine vliegtuigjes. Om een signaal af te geven dat deze vliegtuigjes hier niet welkom zijn gaan de soldaten van Fort Altena leren om deze met boogschieten van koers te laten afwijken. De beste soldaten mogen hun talenten gaan inzetten voor de strijd. Vandaag is de selectiedag. Hoe goed zijn jouw concentratie en techniek? Mag jij straks het Fort gaan verdedigen?

 • TOUWTREKKEN

  Als majoor van Fort Altena selecteer je soldaten op brute kracht, samenwerking en techniek. De beste troepen communiceren, denken strategisch en gebruiken elkaars talenten. Al deze elementen laten zich zien met touwtrekken.

  Voor jouw sollicitatie als soldaat doe je hier natuurlijk aan mee. Onder het alziend oog van de majoor gaan jullie van start.

   

 • VOLLEYBAL

  Fort Altena heeft twee belangrijke tijden van oorlog gekend. De Eerste Wereldoorlog van 1914 tot 1918 en de Tweede Wereldoorlog van 1939 tot 1945. Daartussen was Fort Altena altijd in staat van paraatheid en er waren wel tot 300 soldaten aanwezig. Er hebben echter geen gevechten plaatsgevonden. De majoor zag dat de soldaten hun gevoel van verbinding, strijdlustigheid en conditie aan het verliezen waren en organiseerde daarom volleybalwedstrijden. Hier werden de soldaten herinnerd aan hoe het was om samen te werken, om te willen rennen voor elkaar en om elkaar te beschermen. Vandaag de dag brengt volleybal hetzelfde teweeg. Ervaar het met je ploeg!

 • Fort Altena B.V.
  Tol 8
  4251 PX Werkendam
  T. 0183 301329
  E. info@fortaltena.nl