Informatie

Fort Altena is met haar ligging aan de A27 en op het snijpunt van Biesbosch en het Land van Heusden en Altena, het ideale vertrekpunt voor diverse tochten.

Bijzonder Brabant!

U maakt kennis met een bijzonder Brabants gebied, ingeklemd tussen grote rivieren. De Biesbosch en het Land van Heusden en Altena hebben een eigen inrichting, agrarisch gebied afgewisseld met diverse natuurgebieden. Vroeger was het een belangrijk gebied vanwege de strategische ligging. Aan deze vroeger tijden herinneren nu de forten, een vestingstad en de enkele omgeving 10kasteeltjes die u tegen kunt komen op uw tocht. De dorpen in de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena ademen de geschiedenis nog uit, historische boerderijen en dijkhuizen laten uw teruggaan in de tijd.

 

Fort Altena-boekje uit de erfgoedreeks van het projectbureau NHW

Het Fort Altena boekje, geschreven door Hannie Visser-Kieboom, is een belangrijk middel, gerealiseerd om de cultuurhistorische en recreatieve functie van Fort Altena verder handen en voeten te geven.Het boekje is natuurlijk op Fort Altena zelf te verkrijgen, maar ook bij verschillende VVV-kantoren in de regio en kost € 7,50.

Fort Altena Natuurpoort

Fort Altena is een erkende Brabantse Natuurpoort en is hiermee hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Bij de Brabantse Natuurpoort tref je een 4 meter hoge sleutel als herkenningspunt. Er staat een paneel met informatie over de routes, natuur- en cultuurhistorie in de omgeving.

Wil jij graag terug in de begintijd van Fort Altena gaan onder begeleiding van een bevlogen gids? Dat kan! Bekijk hieronder het jaaroverzicht van alle rondleidingen. 

Een Brabantse Natuurpoort

Ligt in een prachtige, groene omgeving;
Heeft een horecagelegenheid;
Is direct gelegen aan het fiets- en wandelroutenetwerk;
Biedt informatie over het natuurgebied;
Is startpunt voor verschillende (thema)routes
Heeft een goede parkeervoorziening.

Voor meer informatie kijk op www.natuurpoorten.nl.

Check onze activiteitenkalender voor onze gratis rondleidingen

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen, wil je meer informatie of heb je andere vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Aanvraagformulier

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact Informatie

Fort Altena B.V.
Tol 8
4251 PX Werkendam
0183 - 30 13 29
info@fortaltena.nl

Bedrijfsgegevens

KvK: 70647623
BTW: NL 858407036B01
IBAN: NL12 RABO 0327 1792 87
BIC: RABO.NL.2U

 

Fort Altena B.V. is onderdeel van Fort Altena Holding B.V. | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden | © 2020 Fort Altena B.V. - All Rights Reserved